Qui som  |  Contactar  |  Inici

    núm. 0  30 de setembre de 2014

  Registra't     Login     Entorn de gestió de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres col·laboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de… - Sèniors - Vindràs - Vostè escriu


L’origen de les malalties
Regina Ferrando   17/09/2014En el moment del naixement, ens regalen un cos a punt d’estrenar, en la majoria de casos en perfectes condicions. Un cos capaç de gestionar les pròpies necessitats amb una gran eficàcia, però amb un inconvenient: no ens lliuren cap manual d’instruccions. Això fa que, al llarg de la vida, aquest desconeixement porti a l’aparició de malalties.

En el moment del naixement, ens regalen un cos a punt d’estrenar, en la majoria de casos en perfectes condicions. Un cos capaç de gestionar les pròpies necessitats amb una gran eficàcia, però amb un inconvenient: no ens lliuren cap manual d’instruccions. Això fa que, al llarg de la vida, aquest desconeixement porti a l’aparició de malalties.
Tots tenim clar que cal netejar els filtres del cotxe, de la rentadora, de l’assecadora, del rentaplats, etc., per assegurar-ne el bon funcionament, l’eficàcia i la durada. Del cos, en canvi, ningú no ens n’explica res o gairebé res, però tots sabem, això sí, que està format per cèl·lules que respiren, s’alimenten i excreten. Les cèl·lules reben l’aliment mitjançant les artèries (oxigen, greixos, proteïnes, etc.). Els productes de l’excreció de les cèl·lules són conduïts, mitjançant les venes, a tres filtres molt potents: els pulmons (filtren l’anhídrid carbònic), el fetge (filtra el colesterol) i els ronyons (filtren l’àcid úric). Si tenim en compte que pel cor hi passen 5 litres de sang per minut, per simple matemàtica sabrem que això són 7.200 litres al dia. Per tant, els pulmons, el fetge i els ronyons filtren 7.200 litres de sang diaris (imagineu un camió de 7 tones!), que els arriben amb els excrements de totes les cèl·lules del cos, que són milions!
Mentre els filtres són eficaços al 100%, no tenim cap problema. Ara bé, així que van perdent eficàcia i no poden filtrar convenientment el rebuig que els arriba (que és en forma d’àcid!, i tots sabem que l’àcid és corrosiu), el rebuig no filtrat s’anirà acumulant en el líquid que hi ha entre les cèl·lules i anirà enterbolint i densificant aquest espai, cosa que impedirà l’arribada d’oxigen i nutrients a la cèl·lula. Així, de mica en mica, els processos de nutrició i de purificació de les cèl·lules esdevenen cada vegada més feixucs i, alhora, l’entorn cel·lular s’omple àcids que són hostils a la pervivència de la cèl·lula. Depenent de la part del cos on s’acumulen aquests detritus s’originarà una malaltia o una altra.
Per mantenir la salut, hem d’estar amatents a netejar els nostres filtres vitals. Això ho podem fer, bàsicament, amb una alimentació adequada, preferentment vegetariana, que ajudi a eliminar els àcids acumulats al voltant de les cèl·lules (el major percentatge del contingut del cos és aigua, i l’aigua és element essencial en totes les fruites i verdures). I amb un dia de dejuni a la setmana que alliberi els filtres del treball gegantí. També, potenciant la respiració (fer 20 respiracions profundes i ben conscients diverses vegades al dia). I cercant el contacte amb la natura (passejant per la platja o la muntanya). I tot això acompanyat d’una bona pràctica d’espiritualitat que ens posi en contacte amb la nostra font essencial de vida.
Com podem constatar, mantenir-nos sans tampoc no es tan complicat ni difícil, ni excessivament car. Es tracta, només, de conèixer el funcionament d’aquesta màquina perfecta que ens regalen en néixer i d’anar esbrinant-ne el manual d’instruccions amb tossuderia. El manteniment de la salut és a les nostres mans, esmercem-nos-hi.

 
imprimir   enviar   L’espiritualitat al servei de la salut

Fins al setembre!

No ens barallem amb la realitat

Contra la por, confiança

Contemplem la creació

Estimar i ser estimats

Paraules per omplir el silenci

Llibertat d’elecció

Visca la independència!

Les toxines emocionals

Els missatges del cos

Els pecats del món «civilitzat»

L’esperança per bandera

Van errats els que no pensen com nosaltres?

Morir per sobreviure

Què ens han d’ensenyar els altres?

El gran regal

Negativitat ambiental

Honestedat i respecte

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avís legal