Qui som  |  Contactar  |  Inici

    núm. 1347  22 de desembre de 2014

  Registra't     Login     Entorn de gestió de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres col·laboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de… - Sèniors - Vindràs - Vostè escriu


Records d’infantesa
Regina Ferrando   17/12/2014Les festes que s’acosten, són aquelles que, sobretot durant la infantesa, produeixen un augment significatiu d’emocions positives. Aquest magatzem de records que roman en un racó de la nostra ànima, col·leccionat en el decurs de la història personal de cadascun de nosaltres, fa que, cada any, amb el retorn de les tradicions, les nadales i les garlandes lluminoses, contactem amb la nostra part més entranyable, amb la nostra innocència, amb la nostra il·lusió de creure, amb una fe cega, en els misteris i miracles que, any rere any, es van produint en el cor de tots, tant en el dels infants acabats d’arribar, com en el d’aquells que fa més temps que som infants.

Les festes que s’acosten, són aquelles que, sobretot durant la infantesa, produeixen un augment significatiu d’emocions positives. Aquest magatzem de records que roman en un racó de la nostra ànima, col·leccionat en el decurs de la història personal de cadascun de nosaltres, fa que, cada any, amb el retorn de les tradicions, les nadales i les garlandes lluminoses, contactem amb la nostra part més entranyable, amb la nostra innocència, amb la nostra il·lusió de creure, amb una fe cega, en els misteris i miracles que, any rere any, es van produint en el cor de tots, tant en el dels infants acabats d’arribar, com en el d’aquells que fa més temps que som infants.
Si cada dia en despertar-nos tenim un nou motiu per agrair a la vida la seva generositat, aquestes festes són dies per excel·lència per fer créixer el nostre agraïment i fer que es tradueixi en el desig d’estar més a la vora els uns dels altres, aquell desig que, de cop i volta, ens impulsa a felicitar-nos, a fer-nos regals, a reunir-nos amb la família i amb els amics, en definitiva, a estimar-nos.
A l’hora de trobar el gest d’amor per excel·lència, no em puc estar de recordar-vos que no hi ha res més enriquidor i plaent que una bona abraçada. Les abraçades ens posen en contacte amb l’univers que ens envolta i ens retornen el goig del retrobament. La nostra energia es posa en contacte amb l’energia de l’altre i, automàticament, es produeix una potenciació d’ambdues, cosa que fa que tothom hi guanyi. Diuen que «fan falta quatre abraçades al dia per sobreviure, vuit per mantenir-se en forma i dotze per ser feliç». Personalment, crec que l’abraçada és font de salut i que, si aprofitem aquestes dates, en què l’energia del nostre cor està potenciada, podem esdevenir metges formidables per a aquells que ens envolten.
Aprofitem aquestes festes per conèixer-nos millor, per centrar la vida en el present, per adonar-nos de les nostres potencialitats i de les dels altres. I ja que és temps de trobada, sobretot amb la família, i de vegades trobada obligada i a contracor, no permetem que l’obligació ennuvoli la nostra percepció i fem tot allò que estigui al nostre abast per saber trobar en cada una de les persones que ens envolten allò que tenen de positiu i de meravellós, allò que les fa éssers únics i irrepetibles.
Si en aquestes festes celebrem un naixement que va donar, dóna i donarà sentit a l’aventura espiritual de molts de nosaltres: el naixement d’un home que vingué per mostrar-nos el camí, la veritat i la vida; el nucli de la relació directa i íntima amb la font que ens ha creat, ens estima i, alhora, ens depassa i transcendeix, en definitiva, el nostre punt de partença i d’arribada; procurem escalfar motors perquè l’arribada de Nadal no ens enxampi distrets, ans el contrari preparem-nos a rebre’l amb el cor ben net, la innocència impecable i l’esperit prompte a estimar amb generositat. Així farem possible que aquests dies siguin un bàlsam vivificador que ens renovelli i ens faci millors éssers humans que, en definitiva, és l’únic que compta de veritat.

 
imprimir   enviar   Casa nostra

Els canvis personals

Gestionar la pèrdua

Informació útil

El respecte, la mare dels ous

Les coses són tal com són

Por i culpa

L’origen de les malalties

L’espiritualitat al servei de la salut

Fins al setembre!

No ens barallem amb la realitat

Contra la por, confiança

Contemplem la creació

Estimar i ser estimats

Paraules per omplir el silenci

Llibertat d’elecció

Visca la independència!

Les toxines emocionals

Els missatges del cos

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avís legal