Qui som  |  Contactar  |  Inici

    núm. 0  02 de setembre de 2014

  Registra't     Login     Entorn de gestió de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres col·laboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de… - Sèniors - Vindràs - Vostè escriu


Fins al setembre!
Regina Ferrando   06/08/2014Bo i encetat l’agost, després d’un juliol, benèvol tèrmicament, com el que acabem de tenir, tots ens preparem per descansar. Un descans necessari ateses les temperatures a les quals la canícula ens té acostumats i, alhora, just perquè ens permet, si ho volem, fugir de la rutina acadèmica o laboral que ens condiciona durant la resta de l’any.

Bo i encetat l’agost, després d’un juliol, benèvol tèrmicament, com el que acabem de tenir, tots ens preparem per descansar. Un descans necessari ateses les temperatures a les quals la canícula ens té acostumats i, alhora, just perquè ens permet, si ho volem, fugir de la rutina acadèmica o laboral que ens condiciona durant la resta de l’any.
Així, doncs, disposem-nos a regalar-nos uns dies diferents, que ens permetin carregar-nos d’energia per poder continuar el setembre, com si res no hagués passat.
La vida de cada dia pot anar esdevenint gris, en la mesura que les múltiples obligacions van tancant-nos en nosaltres mateixos, fent-nos, de vegades, perdre de vista la nostra fita més important, que és estimar apassionadament aquells que ens envolten. Això fa que la rutina diària esdevingui una mena de tortura que ens fa sentir excessivament fatigats. Moltes vegades confonem aquesta fatiga amb un excés de treball i creiem que amb les vacances tot tornarà a lloc.
Però molta part de la nostra fatiga té a veure amb la nostra manera de viure. Quan les coses urgents, desplacen les essencials, la nostra vida va perdent al·licient progressivament, moltes vegades sense que puguem percebre-ho. I, si no en prenem consciència i fem el possible per posar-hi remei, a mig setembre ja tornarem a estar fastiguejats i desesperançats perquè tindrem tot un llarguíssim any per davant fins a arribar a les següents vacances.
Aprofitem aquestes vacances per alliberar-nos dels tics que ens condemnen a una vida en blanc-i-negre i posem a primer pla les coses importants: la nostra pau interior i el benestar d’aquells que ens envolten. Revisem la nostra capacitat d’estimar i descobrim fins a quin punt som presoners de nosaltres mateixos o vivim per fer la vida fàcil a tots aquells que ens envolten.
Quan estimem, és com si estiguéssim de vacances permanents. La vida té sentit i podem treballar sense tensió, cosa que facilita arribar a cada final de dia satisfets i assossegats.
Proposem-nos una nova vida, a partir del setembre. Una vida que ens ompli de goig a cada instant. Que cada moment sigui especial i irrepetible. Cada situació que vivim, siguem on siguem i fem el que fem, pot ser un regal meravellós quan tota la nostra atenció està orientada al servei als altres.
Només em resta desitjar-vos unes vacances meravelloses. Que la pau interior faci estada en els vostres cors i que descobriu el goig de viure. Recordem sempre que la finalitat de la vida és ser feliços, fent feliços aquells que ens envolten. Esmercem-nos en aquesta comesa i qualsevol entrebanc esdevindrà insignificant. Fins al setembre!

 
imprimir   enviar   No ens barallem amb la realitat

Contra la por, confiança

Contemplem la creació

Estimar i ser estimats

Paraules per omplir el silenci

Llibertat d’elecció

Visca la independència!

Les toxines emocionals

Els missatges del cos

Els pecats del món «civilitzat»

L’esperança per bandera

Van errats els que no pensen com nosaltres?

Morir per sobreviure

Què ens han d’ensenyar els altres?

El gran regal

Negativitat ambiental

Honestedat i respecte

Fem un món nou

Antídots a la divisió

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avís legal