Qui som  |  Contactar  |  Inici

    núm.   01 de maig de 2016

  Registra't     Login     Entorn de gestió de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres col·laboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de… - Sèniors - Vindràs - Vostè escriu


L'agresivitat
Dagman Hofert   28/03/2007


És possible que, tal i com es dóna en el món animal, l’agressivitat sigui un tret instintiu en l’ésser humà, però, sobretot, sol aprendre’s per mitjà de la imitació i la frustració. El model més poderós per a un nen són els seus pares i la influència que aquests excerceixen en ell és superior a la de qualsevol serial televisiu violent. Això vol dir que, tot i que una bufetada o un crit puguin ser útils en determinades situacions, correm el risc que el nostre fill no aprengui una manera millor per solucionar els seus propis problemes. D’altra banda, els pares que no raonen les seves decisions o que humilien el seu fill, generen un alt grau de frustració, la qual cosa podria provocar reaccions agressives.

Segons el diccionari, l’agressivitat es defineix com la intenció de fer mal a una altra persona mitjançant l’acció o la paraula. Per tant, és evident que es tracta de quelcom negatiu; així doncs, serà necessari aprendre a controlar-la.
Com s’aprèn a controlar l’agressivitat? Si el castiguem, augmentarà. Si li permetem, encara podria augmentar més perquè se li donaria l’opció de tenir més ocasions per entrenar aquests tipus de conductes; el pitjor dels casos serà si a vegades el castiguem i, en d’altres, li ho permetem, ja que d’aquesta manera no aconseguirem que assimili un model clar de com actuar.
Si tot això no funciona, què podem fer per tal que el nostre fill aprengui a controlar l’agressivitat?
Hem de ser constants i congruents. El nostre fill ha de tenir clar que ens posicionem en contra de l’agressivitat i això només s’aconsegueix predicant amb l’exemple. No es permetrà de cap de les maneres, encara que això suposi haver d’interrompre el nen constantment. No castigar, sinó dialogar. Se li ha d’explicar que hi ha altres vies més aconsellables per solucionar qualsevol problema.Si des de l’inici actuem amb fermesa i afecte, el nostre fill ben aviat aprendrà a controlar l’agressivitat i desenvoluparà una sèrie de recursos més saludables per resoldre conflictes.
 
imprimir   enviar   Grups de suport a la criança

Capacitats del nadó als 13 mesos

El juego en la vida del bebé

Poden alguns hàbits provocar alteracions en la posició de les dents?

La meva primera visita al dentista

Conductes agressives en Preescolars

Tornar a l'escola

L'arribada d'un germà

La importància del joc per als infants

Anorèxia nerviosa

El camí de la dependència a la independència

Acabar amb les rebequeries

Les pors en un nen

Auxili, el meu fill no obeeix

L'agresivitat

Saber escoltar

El paper dels sentiments

Aprendre a llegir

La psicologia infantil i els pares

Per què el nostre fill es mostra eternament insatisfet?

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avís legal