Qui som  |  Contactar  |  Inici

    nm.   02 de maig de 2016

  Registra't     Login     Entorn de gesti de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres collaboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de - Sniors - Vindrs - Vost escriu


El cam de la dependncia a la independncia
Dagman Hofert   30/05/2007


El nad necessita els seus pares per sobreviure. Ells li resolen les necessitats i li donen tot lafecte. Aquests fets generen una relaci de dependncia absolutament necessria per aconseguir una bona identificaci i per poder aprendre dells.
Per al mateix temps, des de ben petit, el nen prova de fer moltes coses per si mateix i, en el fons, inicia el cam cap a la independncia. Curiosament, al voltant dels cinc anys, aquell nen que semblava que hagus fet tants progressos en ladquisici de la seva autonomia, comena a ser conscient de la seva inferioritat. Per aquest motiu, si anem amb un nen de tres anys a un centre comercial, ser imprescindible dur-lo de la m perqu, en qualsevol moment, es podria escapar. En canvi, si fem el mateix amb un que en tingui cinc, s probable que sigui ell qui no es mogui del nostre costat per por a perdres. En aquesta edat, de sobte, vol que el cuidin ms que abans i demana ajuda per a tot, vol que el tranquillitzin i necessita la nostra constant aprovaci. A vegades soposa a separar-se dels seus pares, necessita sentir-se acceptat i sollicita contnuament afecte i suport.

s en aquest moment quan correm el risc datendre massa les seves peticions, interrompent, aix, el cam que ja havia iniciat. La millor manera dactuar s deixar que el nen faci tot sol les coses que ja sigui capa de fer. La nostra tasca ser motivar i estimular la seva independncia, felicitant qualsevol conducta que vagi en aquesta direcci. La clau est en no resoldre-ho tot, a deixar que sentreni en ladquisici dhabilitats noves, donant-li suport quan ho necessiti. Els pares sn el millor mirall per al nen, per tant, si ells li envien el missatge tu pots, confiem en tu, estem amb tu per al que calgui i ens sentim orgullosos quan ho aconsegueixes, el nen se sentir motivat per emprendre nous aprenentatges i adoptar una actitud activa davant els reptes que se li plantegin al llarg de la seva vida. Ser la millor garantia per fer que se senti segur, gaudeixi duna bona autoestima i sigui feli.
No oblidem que la infncia no s ms que una etapa de la vida; es tracta dun procs de maduraci, dun cam a recrrer per arribar a ser un adult independent i segur.

 
imprimir   enviar   Grups de suport a la criana

Capacitats del nad als 13 mesos

El juego en la vida del beb

Poden alguns hbits provocar alteracions en la posici de les dents?

La meva primera visita al dentista

Conductes agressives en Preescolars

Tornar a l'escola

L'arribada d'un germ

La importncia del joc per als infants

Anorxia nerviosa

El cam de la dependncia a la independncia

Acabar amb les rebequeries

Les pors en un nen

Auxili, el meu fill no obeeix

L'agresivitat

Saber escoltar

El paper dels sentiments

Aprendre a llegir

La psicologia infantil i els pares

Per qu el nostre fill es mostra eternament insatisfet?

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avs legal