Qui som  |  Contactar  |  Inici

    nm.   02 de maig de 2016

  Registra't     Login     Entorn de gesti de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres collaboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de - Sniors - Vindrs - Vost escriu


Entre la malenconia i la nostlgia
Regina Ferrando   14/12/2011La mort no s ms que una part de la nostra vida, que amb la mort res s'acaba, es tracta noms d'un canvi

s fora evident que aquestes festes que sacosten, ens agradin o no, tenen un regust especial. Sn festes que ens desperten emocions i sentiments i ens conviden a treure la pols al nostre passat, illuminant, amb una llum molt caracterstica, el nostre armari de records entranyables, particularment aquells que estan relacionats amb la nostra infantesa, amarats dinnocncia i dillusi.
Alhora, fer-se gran, a ms daugmentar linventari dexperincies, significa tamb anar acumulant difunts a la teva vida. A mesura que ens fem grans, cada vegada tenim ms familiars, amics i coneguts que han traspassat. I aquestes festes, al bell mig de lhivern, ens conviden a exercitar una mena de malenconia silenciosa, atiada per lenyor daquells ssers estimats que, ara per ara, no podem tenir a la vora.


Tot aix fa que aquests dies, que ens movem entre la malenconia i la nostlgia, facin augmentar la nostra sensibilitat, despertant-nos la conscincia destar de pas, la conscincia que la mort no s ms que una part de la nostra vida, que amb la mort res no sacaba, es tracta noms dun canvi, duna evoluci. I s que, massa sovint, en el neguit que sol acompanyar el nostre dia a dia, perdem contacte amb la nostra realitat dssers eterns, cosa que ens empeny a aferrar-nos, equivocadament, a aquesta realitat, com si fos lnica que existeix.
En la mesura que, en el decurs de la vida, aprofundim dins nostre, per, anem descobrint la nostra dimensi transcendent. Prenem conscincia duna realitat que no s nova, per que tenem oblidada: no hi ha res a lunivers que es cre o es destrueixi, tots els canvis sn noms de transformaci.
En la mesura que aprofundim en aquesta idea, ens adonem que el fet que a travs dels sentits hi hagi realitats que no podem detectar, no vol dir que no existeixin. El fet que hi hagi persones que ara no podem veure, no vol dir que no puguin estar entre nosaltres, aix s, en un estat diferent que als nostres ulls s invisible.
s urgent que prenguem conscincia de lexistncia daltres realitats. Que obrim la nostra ment a coneixements ms subtils, per no, per aix, menys importants. Som criatures eternes amb una dimensi espiritual, que transcendeix la nostra naturalesa fsica actual.
Noms aix, podrem arribar a entendre que les prdues personals, en realitat no sn prdues, i que tots aquells que ja no podem veure, continuen estant a la vora nostra, en unes condicions molt millors i que, a ms, ens ajuden a crixer i vetllen per la nostra felicitat.
No deixem que aquestes festes ens enfonsin en lenyorana, ans al contrari, sentim-nos joiosos per la proximitat de tots aquells que ja comparteixen la saviesa completa i que algun dia podrem reveure. I no perdem de vista el nostre objectiu primordial: crixer en conscincia per poder transcendir la nostra realitat fsica i arribar a la plenitud de lamor. Amor que s la nostra essncia i ens toca compartir amb generositat amb tots aquells que tenim al voltant i que encara podem veure.


 
imprimir   enviar   Lexpressi del cos

La por, tema recurrent

Com tens la llibreria?

A lentorn de la llibertat

Europa, desperta!

Microvacances preventives diries

Consells estivals

Famila nica

La germana mort

Ai! la perfecci

Confiar no ens pot fer mal

La font de gaudi

Cos i esperit

Visi contemplativa

Habitar el present ens fa lliures

Morir a cada instant

Sant Jordi

Desvetllem-nos!

La fragilitat de lexistncia

Obrim els ulls

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avs legal