Qui som  |  Contactar  |  Inici

    nm.   13 de febrer de 2016

  Registra't     Login     Entorn de gesti de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres collaboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de - Sniors - Vindrs - Vost escriu


Nadal tot lany
Regina Ferrando   21/12/2011Les festes que estan a tocar ens conviden, any rere any, a revisar la nostra manera de viure

Les festes que estan a tocar ens conviden, any rere any, a revisar la nostra manera de viure. Nadal augmenta el nostre desig de ser bones persones, i ens sensibilitza per projectar una nova vida ms amorosa, ms plena, ms feli. Sn dies de retrobament, de reconciliaci, de bons desigs, de bones intencions, bo i atiant aquella escalfor que ens sadolla el cor i ens fa sentir ms vius, ms nets, ms propers, ms humans i ms felios.
Tot i lambient consumista que envolta aquestes festes, la nostra societat est delerosa de pau, de sentit, dassossegament i damor. Fins i tot, desprs dun any difcil en laspecte econmic, Nadal encn lesperana daquell mn que tots tenim al cap i tots voldrem real. Fins i tot aquells que durant lany consideren que parlar damor s una ingenutat, durant aquestes festes se senten diferents, ms sensibles, ms amables, ms servicials.
Nadal ens renova el desig de pau, el desig de sentir-nos germans, el desig daconseguir resoldre els conflictes a travs de la paraula i no de les armes, el desig, en definitiva, dun mn millor, on tots puguem viure i conviure en pau i harmonia. Un mn on fem evident la nostra pertinena a la mateixa famlia, on ens sentim tots germans.
A hores dara, sabem molt b que la realitzaci daquest somni, depn de cada un de nosaltres, depn de la nostra actitud davant la vida. Perqu no s possible aconseguir la pau fora de nosaltres, si nosaltres interiorment no estem en pau. La pau al mn noms pot ser la resultant de la suma de totes i cadascuna de les nostres ntimes i petites paus interiors.
Tots formem part dun tot i les nostres accions, les nostres actituds, els nostres pensaments, tenen repercussions en el nostre entorn. La nostra influncia en la marxa del mn ens pot semblar insignificant, per s tan important com qualsevol altra.
Si les dates que sacosten ens conviden a ser millors, fem-nos el ferm propsit de maldar per aconseguir-ho. No shi val damagar el cap sota lala, amb el fals pensament que qui ha de canviar s, sempre, laltre. No podem continuar caient en aquest error que ens converteix en jutges implacables de tot i de tothom, mentre nosaltres anem fent la viu-viu, com si no fos assumpte nostre. Cada un de nosaltres t el seu grau de responsabilitat en la bona marxa del mn. Cada un de nosaltres pot aconseguir que el seu entorn sigui una bassa doli o una guerra encesa. Cada un de nosaltres pot aconseguir que la relaci amb ell mateix sigui engendradora de pau, de b, de veritat i de llibertat.
Deixeu-me aprofitar locasi que aquesta finestra mofereix, per desitjar-vos de tot cor unes meravelloses festes de Nadal. Sadolleu-vos damor, de b i de pau, per esdevenir ssers humans que encomanen Nadal tots els dies de lany.

 
imprimir   enviar   Lexpressi del cos

La por, tema recurrent

Com tens la llibreria?

A lentorn de la llibertat

Europa, desperta!

Microvacances preventives diries

Consells estivals

Famila nica

La germana mort

Ai! la perfecci

Confiar no ens pot fer mal

La font de gaudi

Cos i esperit

Visi contemplativa

Habitar el present ens fa lliures

Morir a cada instant

Sant Jordi

Desvetllem-nos!

La fragilitat de lexistncia

Obrim els ulls

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avs legal