Qui som  |  Contactar  |  Inici

    nm.   04 de maig de 2016

  Registra't     Login     Entorn de gesti de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres collaboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de - Sniors - Vindrs - Vost escriu


Tot est per fer i tot s possible
Regina Ferrando   31/01/2012Tot all que mostrem de nosaltres mateixos, el nostre comportament, les nostres reaccions, la nostra mirada, la nostra parla, s un reflex del nostre estat interior.

Si dins nostre tot llisca amb fludesa, si no hi ha divisi, si no hi ha combats aferrissats, si la nostra essncia s dctil i flexible, la nostra projecci externa ser senzilla, sincera, lluminosa. Si, en canvi, interiorment estem plens de grumolls, conseqncia dels nostres aferraments al passat, als sentiments de culpa, als ressentiments i nostlgies, la nostra projecci externa ser fosca, feixuga, esporuguida. Ens veurem obligats a disfressar el nostre comportament per no mostrar la nostra foscor interior als altres. I aix s un gran impediment per a la salut de les nostres relacions. Si no ens expressem amb llibertat, els altres reben una versi de nosaltres mateixos que no s, ni de bon tros, loriginal.
Una tasca indefugible, doncs, en el nostre progrs com a ssers humans, consisteix a fer tot all que estigui al nostre abast, per aconseguir un estat intern sense nusos, sense entrebancs, sense tot all que ens fa perdre la innocncia de percebrens com a ssers nous a cada instant de la nostra vida. Un estat intern on regni la pau i ens permeti irradiar pau als altres.
El nostre progrs noms depn de nosaltres. Si som dels convenuts que les coses no canvien, que nosaltres som aix, que no tenim remei, que s el nostre carcter; i, alhora, si no donem als altres la possibilitat de canvi, ens condemnem i condemnem els que ens envolten a una existncia absurda i estril.
Ara b, si tenim en compte que, des que som concebuts fins a la mort, canviem constantment, que a cada instant un grapat de les nostres cllules moren i alhora en neixen de noves, hem de concloure, juntament amb Miquel Mart i Pol, que, feliment, tot est per fer i tot s possible. No podem renunciar a lassoliment del nostre millor estat interior, perqu s la nostra fita ms important en el moment de matricular-nos a lescola de la vida. Cada instant ens ofereix una oportunitat meravellosa destimar, de fer el b, daconseguir la pau.
I tot aix sense oblidar mai que el nostre moment de poder s el present. No hem de maltractar-nos ms per la collecci derrors que puguem haver coms i que, si per a alguna cosa han de servir, s per no tornar-los a cometre. I, alhora, no podem perdre de vista que ara podem fer que el rumb de la nostra vida vagi en la direcci correcta, que la nostra nau sencamini al port que nosaltres desitgem. I cada instant, ens ofereix un ara, per estrenar, que sens lliura incondicionalment oferint-nos la possibilitat de ser millors, daconseguir fer realitat els nostres somnis, de fer-nos retornar al cam del b, de lamor, de la pau. I cada dia tenim una infinitat de moments que ens esperen delerosos de ser-nos tils.
Tot est per fer i tot s possible i tot depn de la nostra humilitat i del nostre coratge a lhora dacceptar les nostres misries i, bo i acceptant-les, assolir la possibilitat de transformar-les en claror.

 
imprimir   enviar   Lexpressi del cos

La por, tema recurrent

Com tens la llibreria?

A lentorn de la llibertat

Europa, desperta!

Microvacances preventives diries

Consells estivals

Famila nica

La germana mort

Ai! la perfecci

Confiar no ens pot fer mal

La font de gaudi

Cos i esperit

Visi contemplativa

Habitar el present ens fa lliures

Morir a cada instant

Sant Jordi

Desvetllem-nos!

La fragilitat de lexistncia

Obrim els ulls

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avs legal