Qui som  |  Contactar  |  Inici

    nm.   04 de maig de 2016

  Registra't     Login     Entorn de gesti de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres collaboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de - Sniors - Vindrs - Vost escriu


Som lliures descollir
Regina Ferrando   15/02/2012Tots els moments viscuts tenen sentit i de tots en podem extreure un ensenyament precs i enriquidor

En el decurs de la nostra histria personal, massa vegades, ens aferrem a maneres de fer heretades i inconscients que, lluny dajudar-nos a avanar, ens paralitzen, emmascaren les nostres relacions i ens condemnen a un patiment estril.
Els humans, per, quan ens ho proposem, som capaos de trobar poderoses raons intellectuals per justificar-nos. Som propensos a defugir la possibilitat de canvi, i massa sovint, darrere de tots els raonaments, no hi ha ms que un desconeixement immens de nosaltres mateixos i una por irracional al canvi. Per acabar-ho dadobar, aquells que hem estat educats en la cultura de lexigncia mxima, de lesfor desproporcionat i del perfeccionisme elevat a lensima potncia, si no hi posem remei, estem incapacitats per acceptar-nos tal com som, perqu mai no arribem a la perfecci que ens exigim.
La manca dacceptaci personal s una font brutal de desamor que ens lliga a la infelicitat, perqu ens impedeix acceptar els altres i, alhora, ens fa difcil lacceptaci de la realitat. Aix podem arribar a veure els moments difcils, no com les oportunitats de creixement que sn en realitat, sin com catstrofes irreparables que ens fan esdevenir ssers torturats que veuen la vida com un perill constant, com una cursa dobstacles insuperable o com una collecci desafortunada de mals moments.
Arribats a aquest punt, si ens descobrim en aquesta situaci, no podem deixar passar ni un instant ms per posar remei a la nostra percepci distorsionada, des del ple convenciment que, afortunadament, ni tot s un desastre, ni res en aquesta vida passa perqu s. Tots els moments viscuts tenen sentit i de tots en podem extreure un ensenyament precs i enriquidor.
Cadascun de nosaltres posseeix el seu bagatge infinit, personal i intransferible, doportunitats i damenaces. Tots estem progressant per un cam de creixement del qual tots, absolutament tots, en sortirem amb un cum laude, perqu aqu i ara, malgrat la nostra percepci limitada, som ssers eterns, salvats i realitzats. El cam terrenal ser ms fcil o ms difcil, depenent de la capacitat de cadasc per rendir-se a levidncia que vida s una collecci doportunitats per crixer i no un dissortat cmul de problemes a resoldre.
Som lliures descollir la nostra manera de viure. Noms de nosaltres depn el gaudi apassionat del present, motiu pel qual hem estat creats des de sempre, i que passa indefectiblement per la dedicaci apassionada als altres, o lempresonament constant en el passat, que ens ancora en un patiment eixorc i ens fa projectar un futur incert.
I el ms important, en tot moment estem en molt bones mans, agombolats per un Amor que supera totes les nostres expectatives, que ens accepta sense condicions i que ens crida pel nostre nom.

 
imprimir   enviar   Lexpressi del cos

La por, tema recurrent

Com tens la llibreria?

A lentorn de la llibertat

Europa, desperta!

Microvacances preventives diries

Consells estivals

Famila nica

La germana mort

Ai! la perfecci

Confiar no ens pot fer mal

La font de gaudi

Cos i esperit

Visi contemplativa

Habitar el present ens fa lliures

Morir a cada instant

Sant Jordi

Desvetllem-nos!

La fragilitat de lexistncia

Obrim els ulls

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avs legal