Qui som  |  Contactar  |  Inici

    núm. 1353  27 de març de 2015

  Registra't     Login     Entorn de gestió de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres col·laboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de… - Sèniors - Vindràs - Vostè escriu


Dirigents prejubilats
Josep Aracil   02/11/2011


Tot i que intenta assumir la seva situació amb normalitat, el seu subconscient li recorda que s’ha comès una injustícia, generadora d’una clara disminució de la seva autoestima

Es creia que, sense ell, l’empresa no funcionaria i es troba abocat a una prejubilació abans dels 60 anys, voluntària a canvi de no estar assegut en una cadira controlant les musaranyes. No acaba d’entendre com és possible que un company seu, de més edat, continuï a l’empresa. La seva dona el considera un trasto, que fa més nosa que servei, ja que envaeix durant 24 hores el seu territori. Tot i que intenta assumir la seva situació amb normalitat, el seu subconscient li recorda que s’ha comès una injustícia, generadora d’una clara disminució de la seva autoestima. És tan gran el seu desencís que aposta per no pensar-hi, creu que si ho fes, encara seria pitjor.
Ateses les condicions econòmiques de la seva prejubilació, que no han estat dolentes, opta per malbaratar el seu temps portant una existència mediocre i banal, jugant a tennis o a golf, i fent tertúlies de cafè, que no serveixen per a res, fora de consumir temps. Malauradament, fora de la feina, no acaba de trobar sortides vitals, simplement perquè no està de moda l’aprofitament del talent sènior, mitjançant el seu reconeixement social. Avui dia, però, existeixen propostes sèniors concretes, vàlides per fer possible que moltes persones prejubilades cerquin i trobin el sentit de la seva vida. Es tracta de participar en la creació de la Xarxa Eurosènior (http://www.eurosenior.net/). Els prejubilats maresmencs i també d’altres poden venir a la reunió del primer divendres de cada mes, en el Consell Comarcal del Maresme, a les 10 h.

 
imprimir   enviar   Prou!

Monedes locals

Domesticació ciutadana

El camí

La llengua

La cultura dels pobles

Atado y bien atado

Les pensions

Societat creativa

Paper dels sèniors

La motivació

Plena ocupació

Baby Boomers

Les crisis del 29 i el 2008

Murcianos i catalans

Matèria grisa

Models de producció

Cooperativisme

Regeneració democràtica

Estafadors financers

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avís legal