Qui som  |  Contactar  |  Inici

    núm. 1353  27 de març de 2015

  Registra't     Login     Entorn de gestió de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres col·laboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de… - Sèniors - Vindràs - Vostè escriu


La feina
Josep Aracil   14/03/2012


La innovació en les tècniques de fabricació està expulsant del treball remunerat moltes persones substituïdes per robots.


La globalització està convertint molts ciutadans en consumidors de productes fabricats en països amb mà d’obra barata. D’altra banda, la innovació en les tècniques de fabricació està expulsant del treball remunerat moltes persones substituïdes per robots. Aquest procés s’entén millor en el cas de l’agricultura, ja que, avui dia, poques persones utilitzant maquinària moderna, cultiven molts més productes que els que feien abans manualment una munió de pagesos. Per superar aquesta davallada, els pagesos que queden, molt encertadament, estan cultivant productes ecològics de proximitat. Productes que comercialment tenen sortida en situacions estables de feina, que permeten consumir articles de més qualitat i més cars que els provinents de països amb mà d’obra barata.
Els joves del 15M que ara protesten s’han adonat que, si no tenen feina, no és per culpa de la crisi financera, sinó simplement pel sistema capitalista que ja no té capacitat per crear llocs de treball i, en el seu lloc, els condemna a l’atur estructural o a l’emigració. En l’actualitat, les noves tecnologies d’abast global, permetrien copiar de forma anàloga, seguint els models dels pagesos ecològics, la fabricació de tot tipus de productes personalitzats, dedicats a consums de proximitat. És evident que, tot i que aquest plantejament es pot considerar utòpic, no deixa de ser possible. Es tractaria de superar l’actual disbarat, propi de bojos, de comprar productes barats per donar feina als xinesos en lloc dels nostres veïns.

 
imprimir   enviar   Prou!

Monedes locals

Domesticació ciutadana

El camí

La llengua

La cultura dels pobles

Atado y bien atado

Les pensions

Societat creativa

Paper dels sèniors

La motivació

Plena ocupació

Baby Boomers

Les crisis del 29 i el 2008

Murcianos i catalans

Matèria grisa

Models de producció

Cooperativisme

Regeneració democràtica

Estafadors financers

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avís legal